Me marketing dixhital, ndërmarrjet e vogla tani kanë burimet për të kryer proceset e shitjes dhe marketingut që më parë ishin të disponueshme vetëm për korporatat e mëdha.

1. Marketingu Dixhital nivelon fushën e Lojes Online

Me marketing dixhital, ndërmarrjet e vogla tani kanë burimet për të kryer proceset e shitjes dhe marketingut që më parë ishin të disponueshme vetëm për korporatat e mëdha. Pa një qendër telefonike, bizneset e vogla mund të angazhohen në mënyrë efektive me klientë të shumfishtë, madje edhe me klientë nga çdo pjesë të botës edhe nëse nuk kanë dyqane fizike ose degë në këto vende.

 2. Me kosto efektive sesa Marketingu Tradicional

Bizneset e vogla kanë shumë pak burime dhe madje edhe kapitalizim. Kjo është arsyeja pse Marketingu Digjital u siguron atyre një kanal të marketingut më të mirë dhe shumë më kosto-efektiv që jep rezultate. Raporti i shpenzimeve të marketingut dixhital të Gartner theksoi se deri në 40% e të anketuarve pohuan se kishin kursime të konsiderueshme duke përdorur metodat e marketingut dixhital të promovimit për produktet dhe shërbimet e tyre.

 3. Marketingu Dixhital jep shndërrim ne klientele

Bizneset që marketojnë produkte dhe shërbime në internet matin suksesin sipas përqindjes së përqindjes së trafikut në hyrje shndërrohet në drejtues, pajtimtarë ose shitje, në varësi të qëllimeve të synuara të faqes tuaj të internetit. Pa konvertim, i gjithë trafiku juaj nuk do të thoshte asgjë dhe të gjitha përpjekjet tuaja për marketing thjesht do të shkojnë në humbje. Kjo është arsyeja pse pronarët e bizneseve janë duke rregulluar fushatat e tyre dixhitale të marketingut drejt optimizmit të konvertimit, duke e bërë atë një përparësi kryesore mbi gjithçka tjetër.

 4. Marketingu Dixhital ndihmon në gjenerimin e të ardhurave më të mira

Normat më të larta të konvertimit të krijuara nga teknikat efektive të marketingut dixhital do të sjellin një mori përfitimesh fitimprurëse për ju dhe biznesin tuaj për sa i përket të ardhurave më të mira dhe më të larta. Google e konfirmon këtë në një studim me IPSOS Hong Kong, duke pretenduar 2.8 herë më të mirë të pritjes së rritjes së të ardhurave për kompanitë që përdorin strategji të marketingut dixhital për ata që nuk e bëjnë këtë.

 5. Marketingu Dixhital lehtëson ndërveprimin me audiencën e synuar

Një nga arsyet pse marketingu dixhital po merr përsipër kanalet e marketingut tradicional është aftësia e mjeteve të marketingut në internet për të bashkëvepruar me audiencën e synuar në kohë reale. Angazhimi në çfarëdo forme është ajo që klientët tuaj presin të marrin kur bashkëveprojnë me markën ose biznesin tuaj. Se si biznesi juaj merret me angazhime dhe ndërveprime të tilla do të parashikojë ndryshimin midis suksesit të biznesit dhe dështimit.

 6. Konsumatorët e marketingut dixhital tek konsumatori celular

Padyshim, interneti celular do të jetë vala tjetër e shpërndarjes së informacionit dhe kanali i komunikimit, i sjellë nga përhapja e shpejtë e telefonave inteligjentë, tabletave dhe pajisjeve të tjera të mundësuara nga interneti. Këto pajisje mobile janë bërë një pjesë qendrore e jetës amerikane që 91% e të rriturve në Shtetet e Bashkuara gjithmonë i kanë pajisjet e tyre brenda arritjes së distancës.

7. Marketingu Dixhital ndërton reputacionin e markës

Fuqia e marketingut dixhital qëndron në aftësinë e tij për tërheqjen e trafikut të synuar. Këto lloje të audiencës për përmbajtjen tuaj ka shumë të ngjarë që tashmë janë të gatshëm të dinë më shumë rreth markës tuaj, produkteve ose shërbimeve dhe mund të jenë të interesuar sa duhet për të blerë atë që keni për të ofruar. Dorëzimi i asaj që keni premtuar do t’ju ndihmojë të zhvilloni një marrëdhënie më të mirë me audiencën tuaj të synuar, t’i ndihmoni ata të kalojnë në klientët që paguajnë që do të kthehen dhe të bashkëveprojnë me faqen tuaj edhe më shumë – në baza të rregullta dhe të vazhdueshme.

 8. Marketingu Dixhital siguron të ardhura më të mira për investimet tuaja

Me të ardhura më të mira dhe markë më të mirë, Marketingu Digjital mund të sigurojë një kthim më të mirë të investimeve (ROI) sesa mediat tradicionale dhe kanalet e marketingut. Me median tradicionale, kostoja është shumë e tepërt për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme për të përfituar, dhe rezultatet e marra janë disi të paqarta dhe të vështira për t’u matur.

 9. Marketingu Dixhital fiton besimin e njerëzve

Marketingu Digjital drejton trendin aktual në internet që përqendrohet më shumë në sinjalet e mediave sociale që vijnë nga ndërveprimi i drejtpërdrejtë dhe më i personalizuar midis një marke ose biznesi dhe audiencës së tyre në shënjestër. Në studimin e Nielsen Global Online të Konsumatorëve që përfshinte 25 mijë konsumatorë të ardhur nga të paktën 50 vende, 90 përqind e të anketuarve pretenduan se do t’u besonin informacionit për një markë, produkt ose shërbim të veçantë nëse të dhënat vijnë nga njerëzit që ata njohin.

 10. Marketingu Dixhital bën personat të ndërmarrin veprim të favorshëm

Ndërsa sinjalet dhe dëshmitë sociale ndihmojnë në fitimin e besimit nga audienca e synuar, Marketingu Digjital përdor përdorimin e strategjive efektive që do t’i tërheq njerëzit të ndërmarrin një veprim të favorshëm që marka ose biznesi juaj synon t’i ndërmarrë. Konvertimi në shitje ose shitje është akoma i filluar dhe nën kontroll të plotë nga vizitori i faqes në internet. Ata nuk janë të detyruar ta bëjnë këtë, por tregtarët dixhital mund të përdorin mënyra të zgjuara dhe inovative për të tërhequr konvertimin duke përdorur Thirrjet-Për-Veprim.

 11. Marketingu Dixhital ju bën gati për internetin e gjërave

“Interneti i Gjërave” është një ekosistem global i pajisjeve të ndërlidhura – tableta, smartphone, vegël, pajisje dhe më shumë – që mund të bashkëveprojnë me njëri-tjetrin përmes Internetit. Tingëllon si diçka nga një film Sci-Fi, por kjo është ajo që 24 miliardë pajisjet e parashikuara deri në vitin 2020 do të shkojnë në të vërtetë. Marketingu dixhital do të përgatisë biznesin tuaj drejt këtij eventualiteti, një ekosistem i ndërlidhur që do të përshkojë çdo aspekt të jetës së njerëzve. Mbijetesa për biznesin tuaj në epokën e “Internetit të Gjërave” nënkupton përfshirjen në këtë rrjet të ndërlidhur – duke ju dhënë një dritare hyrjeje për të arritur audiencat e synuara që i përkasin kësaj rrjeti në internet.

 12. Marketingu Dixhital siguron mbijetesën e biznesit në internet

Shtë një dukuri normale që ndërmarrjet e biznesit me tulla dhe llaç të takojnë vizitorët që hyjnë në dyqanin e tyre, duke u futur në skenë dhe duke inspektuar produktet, pastaj të largohen pa blerë asgjë. Shumë lloje të njerëzve si këta vijnë dhe shkojnë, por disa në shënjestër në të vërtetë do të bëjnë një blerje dhe nëse janë të kënaqur, do të kthehen për më shumë në një datë të mëvonshme. Nëse merrni më pak nga më pak dhe më pak nga ato pak, herët a vonë biznesi juaj me tulla dhe llaç do të pushojë së ekzistuari.

 

→ Artikulli Origjinal