Fuqia punëtore është duke lëvizur nga një ditë pune nëntë-pesë tradicionale dhe duke përqafuar një forcë pune e cila është e rrjedhshme. Kompanitë të cilat përshtaten dhe ndryshojnë kanë dorën e sipërme, dhe për ato kompani që kanë nevojë për ekspertë, por nuk kanë burime, përgjigja është të punësojnë profesionistët e pavarur.

Këtu janë disa arsye të mira pse bizneset sot punësojnë një freelancer për të bërë punë që më parë, ose plotësojnë ato që janë duke u bërë brenda.

 

1. Të lirë dhe çmim të arsyeshëm

Një profesionist i pavarur që punon nga shtëpia nuk ka pse të plotësojë kostot shtesë.  Është e mundur që ata të ofrojnë tarifa të përballueshme dhe kompania juaj kursen para.

2. Lakueshmëri

Arsyeja kryesore përse freelancers zgjedhin pavarësinë është fleksibiliteti i përcaktimit të orëve të tyre. Fleksibiliteti i tyre mund t’ju sjellë dobi gjithashtu. Freelancer të mund të jetë “duke folur” me ndjekësit e mediave tuaja sociale, duke postuar një blog ose duke azhornuar faqen e internetit të biznesit tuaj – shumë kohë pasi të keni mbaruar për ditën.

Ju madje mund të gjeni veten duke i dërguar një listë punësh të Premten dhe për të gjetur se detyrat janë përfunduar të Hënën në mëngjes.

3. Liri

Në vend që të punësoni një staf me kohë të plotë, Ju mund të punoni në baza “sipas nevojës” me një freelancer. Angazhoni një freelancer që specializohet në një aftësi ose talent, dhe biznesi juaj është i efektshëm.

4. Dorëzimi i shpejtë

Freelancer janë të prirur të qëndrojnë të motivuar për të bërë një punë të shkëlqyer, shpejt. Ata e dinë se është në interesin e tyre më të mirë të mbeten të disponibël dhe më shumë sesa të përmbushin çdo pritje që keni.

Freelancer nuk kanë kohë për politikë zyre – ose takime pa mbarim, pa kuptim.

5. Pavarësi

Ndër dhimbjet më të mëdha të punësimit të stafit të ri është investimi i trajnimit i cili duhet të paguhet para se të fillojë të kontribuojë në fund të fundit. Freelancer janë mësuar të punojnë vetëm dhe parametrat e punës duhet të përcaktohen qartë – por ato nuk duhet të trajnohen.

6. Inovativ

Zakonisht, liridashësit janë zbuluar se janë më inovues dhe më të prirur për të ndryshuar. Përderisa firmat e mëdha ofrojnë gjithashtu ide të mrekullueshme, profesionistët e pavarur nuk pengohen nga idetë e paramenduara dhe mund të bëjnë hapa dhe të gjejnë zgjidhje kryesore për hartimin e biznesit tuaj.

7. Përvojë

Freelancer të mirë mbledhin shumë përvojë ndërsa punojnë me një shumëllojshmëri biznesesh të ndryshme. Secili klient që ata kanë shton më shumë përvojë në zanatin e tyre, dhe përvoja sjell më shumë aftësi. Biznesi juaj përfiton nga kjo përvojë e gjerë.

8. Punësoni ekspertë specifikë

Nëse një projetk unik caktohet dhe kompanisë suaj i mungon kjo aftësi, ju mund të punësoni freelancer më të përshtatshëm dhe profesional për dorëzimin e punës në kohë. Freelancer ju sjell ekspertizën e tyre, duke ju çliruar nga nevoja për të punësuar dikë që nuk do të keni nevojë pasi të keni përfunduar projektin.

9. Disponueshmëria në të ardhmen

Freelancer mund të varen nga përmirësimet në të ardhmen. Shumica e punëtorëve të talentuar shijojnë jetën e tyre dhe vazhdimisht punojnë për të përmirësuar aftësitë e tyre. Do të zbuloni që ata freelancer me të cilët keni një marrëdhënie të mirë pune janë gjithmonë të uritur për punë shtesë.

10. Tregu global

Puna ndërkombëtare bëhet një mundësi e vlefshme për bizneset. Transferimi nga tregjet më të lira të punës bëhet një avantazh për detyra si zhvillimi i programeve kompjuterike dhe dizajni grafik. Ju duhet të bëni biznesin tuaj 24-orësh duke përdorur punëtorët jashtë shtetit në një larmi zonash kohore.

 


Përfundimi

Shih përfitimet e freelancers sot. Shumë studime tregojnë se fryma e pavarur është e lulëzuar dhe e gjallë. Edhe shumë punëtorë me jakë të bardhë po largohen gjithnjë e më shumë nga puna e tyre me kohë të plotë për të filluar jetën në një mënyrë të pavarur.

→ Artikulli Origjinal